Szeretettel köszöntelek a Lébény klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Lébény klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Lébény klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Lébény klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Lébény klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Lébény klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Lébény klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Lébény klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
"A saját egészségünkre fordított energia a legjobb befektetés"
A FOKHAGYMA
A fokhagyma
legértékesebb hatóanyaga az allicin, ami csak akkor szabadul fel, ha a hagymát
összedaraboljuk. Minél alaposabban törjük össze, annál több válik ki belőle,
így érdemes nem nagy darabokra vágni, sokkal inkább törekedjünk arra, hogy
lehetőleg zúzzuk össze és úgy adjuk az ételekhez.
Sütés előtt, miután már összekevertük a készítendő étel többi részével, érdemes
néhány percre állni hagyni. Ilyenkor a hatóanyaga még inkább ki tudja fejteni
fertőtlenítő és gyógyító hatását.
Mitől büdös?
Nos, ha már
a fokhagyma szagánál tartunk, akkor érdemes tudni, hogy ez minek is köszönhető.
Ez a növény rengeteg, mintegy 100 kéntartalmú vegyülettel rendelkezik, ennek
tudhatjuk be az illatot, és persze azt a rengeteg csodálatos gyógyhatást is,
ami ehhez a növényhez köthető.
Gyógyhatás
A kéntartalmú vegyületek mellett az is ismert tény, hogy rengeteg fontos ásványi anyagot és vitamint is tartalmaz. Ilyenek az A, B, C, és E-vitaminok, amelyek együttes hatása a többi összetevővel erős antibakteriális és gombaölő hatást eredményeznek ebben a növényben.
Mire jó?
Az
orvostudomány már igazolta a fokhagyma vérnyomáscsökkentő hatását, emellett
bizonyított tény, hogy segít megelőzni a meszesedést, és lassítja a zaklatott
szívverést is. Azokon a területeken, ahol a fűszer fogyasztása rendszeres,
kevesebb az ilyen irányú megbetegedés, mint más országokban.
A keringési rendszerre gyakorolt jótékony hatása mellett segíti az emésztést,
bélfertőtlenítő és bélféreghajtó is egyben, valamint elősegíti a máj és az epe
megfelelő működését.
A fokhagyma 11 csodás hatása
A fokhagyma az egyik legelterjedtebb, legolcsóbb és egyben a leghasznosabb fűszernövényünk. Tél idején különösen sok dologban segít szervezetünknek, hogy megóvja azt a betegségektől vagy egyszerűen csak segítsen megőrizni lendületünket télen is.
Immunrendszer
A fokhagyma és minden ebből készült táplálékkiegészítő erősíti az immunrendszerünket, ezáltal szervezetünket ellenállóbbá teszi a fertőzésekkel szemben.
Gombák
A fokhagyma
fogyasztásával lényegesen csökken az esély arra, hogy gombás fertőzéseket
kapjunk el.
Ha már késő és már megtörtént a fertőzés, akkor sem árt, ha szedjük, hiszen
segít a gyógyulási folyamat gyorsításában.
Keringés
A fokhagyma
kiváló segítője az egészséges és erős vérkeringésnek.
Fogyasztásával az érfalak rugalmasabbá válnak, csökken a koleszterinszint,
csökkent a vérrögképződés esélye és a magas vérnyomás normális szinten való
tartásában is nagy segítség lehet.
Cukorbetegség
Ha
rendszeresen fogyasztunk fokhagymát, azzal segíthetünk szervezetünknek a
vércukorszint szinten tartásában.
Természetesen nem gyógyítja a betegséget, de folyamatos szedésével
kiegyensúlyozottabb állapotot érhetünk el.
Étvágyjavító
A fokhagyma
kiváló étvágyjavító, ezért bátran fogyasszák olyanok, akik betegek, vagy már
lábadoznak a betegség után, de még gyengék és nincs kellő étvágyuk.
Sajnos fogyókúrázóknak csak akkor ajánlott, ha erős akaraterővel rendelkeznek.
Megfázás
Ha úgy
érzed, megfáztál, vagy csak többen betegek körülötted, feltétlenül kezdj el egy
kis fokhagymát enni. Használatával az orr kitisztul, a hörgők dugulása csökken
és enyhül a torokfájás is.
Természetesen nem csak a betegségek kezelésére, de még inkább azok megelőzésére
kiváló segítség lehet.
Potenciál
Tapasztalatok
azt mutatják, hogy a fokhagyma szedése segít a szexuális teljesítőképesség
fokozásában, akár átmeneti potenciazavarok elhárításában is.
Igaz, az illata nem vall kifejezetten afrodiziákumra, de a hatása annál inkább
kiváló lehet.
Emésztőrendszer daganat
Jelenleg is
folynak olyan kísérletek, amelyekben azt kutatják, hogy a fokhagyma hatóanyaga
hatásos lehet-e a rákos sejtek elpusztításában.
Különösen az emésztőrendszert megtámadó rákos megbetegedések esetét vizsgálják,
így nem kizárt, hogy néhány év vagy évtized múlva már elfogadott gyógymód lesz
erre a betegségre is.
Zúzva fogyasztandó!
Forrás:Bien.hu
|
|
kim ding írta 3 hete a(z) Régi népi mondások gyüjtése fórumtémában:
This brought a smile to my face. Keep it up! https://xn--...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!