Szeretettel köszöntelek a Lébény klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Lébény klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Lébény klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Lébény klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Lébény klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Lébény klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Lébény klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Lébény klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A hét gyümölcse: a cseresznye
Aprók, pirosak és ízletesek –
a cseresznyét már évszázadok óta fogyasztják nemcsak azért, mert aromájuk egyedi, hanem azért is, mert rengeteg vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst rejtegetnek magukban, amelyek jótékony hatással vannak az egészségre és a hosszú életre.
Fotó: photl.com
Mit tartalmaz a cseresznye?
Vitamintartalma jelentős, ami a béta-karotént, C-vitamint, K-vitamint, A-vitamint, E- vitamint, B komplexet és PP-vitamint illeti. Ásványi anyagok közül rengeteg benne a kálium, foszfor, kalcium, vas és magnézium. Antioxidánsban is gazdag, ugyanakkor sok egyéb hatóanyagot is tartalmaz.
A legtöbb vitamin és hatóanyag a jól megérett gyümölcsökben található. Továbbá azt sem szabad elfelednünk, hogy 100 grammnyi cseresznye alig tartalmaz 48 kalóriát!
A cseresznye jótékony hatásai:
* Megelőzi a rákos betegségek kialakulását
– antioxidáns- és hatóanyagtartalmának köszönhetően méregteleníti a
szervezetet, ezáltal segít a sejtek egészségének a megőrzésében, és
megelőzi a sejtmutációk kialakulását.
* Természetes fájdalomcsillapító
– kiváló orvosság a fájdalomra, főként az izom- és csontfájdalmakra.
Ezért kimondottan ajánlott azoknak, akik huzamosabb ideig nehéz fizikai
munkát végeznek, sportolnak vagy ellenkezőleg, ülőmunkát végeznek és
ezáltal lesz fájdalmuk.
* Csökkenti a koleszterinszintet
– a vérben lévő koleszterin visszatartása által csökkenti a szív- és
érrendszeri megbetegedések kialakulását, valamint a szívinfarktusok és
agyvérzések esélyét. Érési ideje alatt naponta fogyasztva segít
megelőzni a meleg időszakra jellemző betegségek fellépését.
* Elűzi a fáradtságot – pozitív hatással van az alvásra, így javítja az álmatlanságot, és segít a pihenésben. Azoknak is ajánlott, akik rémálmokra, nyugtalan éjszakákra panaszkodnak. A cseresznye ugyanis javít az alvás minőségén is.
Fotó: morguefile.com
* Májbarát
– a májbántalmak orvoslásában is kiváló a cseresznye, amennyiben üres
gyomorra naponta két csésze gyümölcsöt elfogyasztunk. Többet nem
ajánlanak a szakemberek, jelentős cukortartalma által ugyanis
megnövelheti a vércukorszintet, ezáltal pedig súlygyarapodáshoz
vezethet.
* Vesetisztító – a cseresznyeszárakból
készített tea mindennapos fogyasztása kitisztítja a veséket a kőtől és
homoktól, továbbá a betegségektől is megvédi azokat. 250 milliliter
vízbe egy teáskanál aprított cseresznyeszárat kell megfőzni, a
készítményt végül mézzel is lehet fogyasztani.
* Növeli az élettartamot
– antioxidáns-, vitamin- és ásványi anyag-tartalmának köszönhetően a
testünk sejtjeit egészségesnek tartja, így azok élettartama
meghosszabbodik és tovább őrizhetik meg alapvető funkcióikat.
* Megelőzi a dehidratációt
– a cseresznyéből készített ital megfelelően hidratálja a szervezetet,
és biztosítja számára a kellő mennyiségű tápanyagértéket még a
legmelegebb napokon is, azok esetében is, akik sokáig tartózkodnak a
szabad levegőn. Két csészényi gyümölcs vagy 250 milliliter cseresznyelé
elegendő a kiszáradás ellen, ha naponta fogyasztjuk.
* Gyulladáscsökkentő hatású
– krónikus betegségekben, bőrallergia esetén vagy pattanások ellen is
kiváló a cseresznye fogyasztása. Gyulladáscsökkentő hatásának
köszönhetően, a cseresznye megnyugtatja az irritált területet, és rendbe
hozza azt.
* Fehéríti a fogakat – az eperhez és almához hasonlóan, a cseresznye is fehéríti a fogakat. Ennek érdekében ajánlott nyersen fogyasztani, és nem ital vagy befőtt formájában, étkezések után
forrás: http://filantropikum.com/a-het-gyumolcse-a-cseresznye/
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!