Szeretettel köszöntelek a Lébény klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Lébény klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Lébény klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Lébény klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Lébény klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Lébény klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Lébény klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Lébény klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A Nemzetközi Tejszövetség 1957 óta minden év május utolsó keddjén rendezi meg a NEMZETKÖZI TEJNAPot.
Célja: a korszerű tej és tejtermékek és az
egészséges életmód propagálása.
A tej és több tejtermék gazdag jó
minőségű fehérjében, ellátják a szervezetet a fontosabb B-vitaminokkal,
foszforral és cinkkel, a tej kitűnő kalciumforrás.
Kevés
élelmiszer táplálóbb a tejnél, amely fontos fehérjeforrás, ásványi
anyagokkal és vitaminokkal látja el a szervezetet, s a benne lévő
kalcium könnyen felszívódik.
A lefölözött tej feleannyi energiát
tartalmaz, mint ugyanannyi teljes tej, a legtöbb tápanyag mégis megvan
benne, sőt vízben oldódó B-vitaminokat és ásványi sókat valamivel
nagyobb mennyiségben tartalmaz. A tejtermékek is értékes táplálékok pl.
Joghurt, sajt, vaj, margarin, túró.
A tej világnapján fontossá
válik a tej ára és minősége, kedvező élettani hatásai csakúgy, mint az
egyes tejjel kapcsolatos tévhitek, a fogyasztók elvárásai, és a
világpiaci tendenciák. A nemzetközi tejnapon szervezett tudományos
konferenciákon terítékre kerülnek a legújabb kutatási eredmények, és
számos termékbemutatóval is találkozhatnak a szakmabeliek és a
nagyközönség is.
A világ tejtermelése és az ehhez szorosan
kapcsolódó tejfeldolgozás Európában és Észak-Amerikában koncentrálódik.
A világon megtermelt tej mintegy fele Európából származik, s a világ összes tejtermelésének közel háromnegyedét adja együttesen Európa és Észak-Amerika.
A fejlett országokban a tej 99 százalékban tehéntejet jelent, míg a szegényebb országokban az egyéb állatfajoktól (bivaly, teve, juh, kecske) származó tej részaránya a 30 százalékot is elérheti.
forrás: felsőfokon.hu
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!